شتن مساعدت هایی در رشد اقتصادی کشور، از جایگاه خاصی برخوردار است.
با توجه به محدودیت منابع، لزوم افزایش بهره وری استفاده از منابع مختلف از جمله زمین و سرمایه محسوس است. به عقیده ی آرناردو واساوادار (۱۹۹۵) توسعه صادرات از دو طریق عمده می تواند موجب رشد بهره وری گردد. آن ها معتقدند که توسعه صادرات از یک سو موجب دسترسی به بازارهای جدید و در نتیجه افزایش ظرفیت تولید هر واحد از کشورهای صادر کننده می شود. این امر موجب کاهش هزینه متوسط تولید هر واحد از محصول و افزایش بهره وری تولید می شود. اضافه بر آن گسترش صادرات و ورود واحدهای تولید به بازارهای جهانی درجه ی رقابت بین تولیدکنندگان افزایش می یابد، لذا بنگاه های تولیدی به منظور تضمین ادامه حضور خود در بازار و همچنین افزایش و یا حداقل حفظ سهم صادراتی خود مجبور به افزایش بهره وری و توان مدیریتی خود می گردند. این امر هم به نوبه خود موجب استفاده مناسب تر از منابع تولید و رشد بهره وری خواهد شد.
از سوی دیگر به عقیده نهدا و دهادش وار (۱۹۹۳)، افزایش بهره وری استفاده از نهاده ها می تواند موجب کاهش هزینه های تولید محصول و پیشرفت تکنولوژی تولید این محصول و در نتیجه افزایش صادرات شود.
با توجه به فقدان انتشار مطالعات اقتصادی جامع در زمینه های فوق در ورد زرشک ایران، ضرورت و اهمیت این تحقیق ضروری است.
در تحقیق حاضر از روش توصیفی- پیمایشی برای گردآوری داده ها استفاده می شود. بدین صورت که پس از نمونه گیری و انتخاب نمونه که در این تحقیق کارکنان کارخانه فرآوری زرشک می باشد پرسشنامه به صورت جداگانه میان آن ها توزیع شده و داده های مورد نیاز جمع گردید و سپس به کمک نرم افزار SPSS این داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
1-4 فرضیات تحقیق
این تحقیق در زمینه اندازه گیری بهره وری نیروی انسانی می باشد و سعی شده است که میزان بهره وری نیروی انسانی را در خانه زرشک مورد نظر سنجیده شود.
این پژوهش از فرودین ماه ۹۵ آغاز و تا پایان اردیبهشت ماه ۹۵ صورت گرفته است.