هدف از این مطالعه، تهیه ی پرسشنامه ی رفتاری است که توانایی تشخیص کاربرد فناوری را در ارتقای روحیه ی کارآفرینی کارکنان مدارس متوسطه را داشته باشد. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان مدارس متوسطه شهرستان کرمانشاه در سال تحصیلی ۹۱-۹۲ بوده اند و ۵۱۵ نفر از کارکنان مقطع متوسطه در شهر کرمانشاه در سال تحصیلی ۹۲-۱۳۹۱، با بهره گرفتن از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. بر ای انجام این مطالعه ابتدا لیستی از ویژگی های افراد دارای روحیه ی کارآفرینی منابع نظری تهیه و در اختیار متخصصین این رشته قرار گرفت، سپس پرسشنامه تنظیم شده به ۱۰ نفر از دبیران مقطع متوسطه داده شد و نظرات ایشان برای رفع ابهامات استفاده شد و پرسشنامه ی نهایی تنظیم گردید. پایایی پرسشنامه از طریق روش آلفای کرونباخ ، تنصیف و آزمون-آزمون مجدد مورد ارزیابی قرار گرفت
. پس از تحلیل عامل به روش مؤلفه های اصلی و استفاده از چرخش واریماکس، ۶ عامل ایجاد شرکت ها یا واحدهای مستقل و کسب و کار جدید، نوآوری در محصول، خدمات و فرایند، ریسک پذیری، خودتجدیدی، پیشگامی، رقابت تهاجمی استخراج شدند که ۷۰/۷۴ درصد کل واریانس را تبیین می کنند. پایایی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ ۹۷۵/۰، از طریق روش تصنیف ۸۵۸/۰ و از طریق روش آزمون – آزمون مجدد ۹۷۳/۰ به دست آمد.
نتیجه گیری: نسخه ی نهایی پرسشنامه ی اندازه گیری کاربرد فناوری در ارتقای روحیه ی کارآفرینی کارکنان مقطع متوسطه با پایایی مناسب تهیه گردید.
کلید واژه ها: فناوری، کارآفرینی ، واحدهای مستقل و کسب و کار جدید، نوآوری در محصول، خدمات و فرایند، ریسک پذیری، خودتجدیدی، پیشگامی، رقابت تهاجمی.
مقدمه:نرخ فزاینده تغییرات و تحولات در حوزه های علمی ،اقتصادی و اجتماعی از عمده ترین ویژگیهای عصر حاضر است. پایان جنگ دوم جهانی نقطه آغازین توجه کشورهای مختلف جهان به توسعه اقتصادی می باشد. امری که امروزه با شکل گیری اقتصاد جهانی و رقابت همه جانبه از اهمیت بیشتری نیز برخوردار شده است. از طرف دیگر ،سازمانها و مدارس امروزی با تحولات و تهدیدات گسترده بین المللی روبرو شده اند که بقای آنها را با خطر مواجه کرده و آنان برای بقای خود باید راه حلها و روشهای جدیدی را تدوین نموده و به نوآوری و خلاقیت مستمر بپردازند. موتور حرکت چنین سازمانهای موفق و کارآمد ،کارآفرینی میباشد، (ذبیحی و مقدسی، ۱۳۸۵ :۶).
امروزه در کشورهای مختلف در دانش مدیریت و اقتصادتوجه خاصی به کارآفرینی اقتصادمدار و کارآفرینان میشود. تقویت کار آفرینی و ایجاد بستر مناسب برای توسعه آن از ابزار پیشرفت اقتصادی کشورها، به ویژه کشورهای در حال توسعه است. (آرچی بونگ[۱]، ۲۰۰۴: ۴).

در دنیای پر رقابت حاضر سازمان ها نیازمند تغییرند وباید مدیران راههای استفاده از مزایای خلاقیت ونوآوری انسانها را یافته وبستر مناسب فعالیتهای کارآفرینانه را فراهم سازند. از جمله شاخصها و بستر مناسب برای توسعه کارآفرینی سازمانی شامل سبک رهبری، کار تیمی، حمایت کافی مدیران از افراد خلاق و نوآور، سیستم پاداش و تشویق مناسب کارکنان خلاق و ریسک پذیر است، بنابراین برای ترویج روحیه کارآفرینی باید شرایط مناسبی در درون سازمان وجود داشته باشد (زارع و همکاران،۷۲:۱۳۸۶).
افزایش جمعیت در کشورهای در حال رشد، کاهش منابع و امکانات موجود در این کشورها و پیدایش نیازهای اجتماعی و اقتصادی جدید، همگی باعث توجه نهادها و مقامات مسئول این کشورها به نیازها و چارهاندیشی بنیادین یا مقطعی برای آنها شده است. با توجه به اینکه امروزه در کشورهای مختلف در دانش مدیریت و اقتصاد توجه خاصی به کارآفرینی اقتصاد مدار و کارآفرینان می شود. تقویت کارآفرینی و ایجاد بستر مناسب برای توسعه ی آن از ابزار پیشرفت اقتصادی کشورها، به ویژه کشورهای در حال توسعه است و همچنین بر اساس بیانیه ی جهانی کارآفرینی، یک همبستگی قوی میان رشد اقتصاد ملی و سطح فعالیت کار آفرینانه ملی و سازمانی وجود دارد ( آرچی بونگ، ۲۰۰۴: ۴).
کار آفرینی در حال حاضر زمینه ی بسیار مهمی برای مطالعه و تحقیق به شمار می اید ( هزار جریبی، ۱۳۸۴: ۹ به نقل از وکیلی ، ۱۳۸۷: ۳۷). از جمله عوامل موفقیت کارآفرینی در حال حاضر زمینه ی بسیار مهمی بر ای مطالعه و تحقیق به شمار می آید(هزار جریبی،۱۳۸۴: ۹ ، به نقل از وکیلی،۳۷:۱۳۸۷). بنابراین، اقتصاد دنیای امروز بر پایه نوآوری، خلاقیت و استفاده از دانش به ویژه دانش اطلاعات و ارتباطات استوار است. چنین اقتصادی را اقتصاد مبتنیبر دانش یا «اقتصاد دانشمحور» مینامند.
در این پژوهش، از یکسو به تشریح مشارکت فناوری در کارآفرینی پرداخته میشود و از سوی دیگر تعامل دوسویه میان آنها، مورد بررسی قرار میگیرد.
در پرتو مباحث مطرحشده، کوشش میشود تصویری روشن از توانمندیهای بالقوه و بالفعل این فناوری در ایجاد فرصتهای نوین شغلی ارائه شود. امید است مطالب مطرح شده در این پژوهش بتواند در تصمیمسازیها و تدابیری که احتمالاً بهمنظور رفع مشکل بیماری اتخاذ خواهند شد، مورد بهره برداری قرار گیرد.
بیان مسألهویژگی سازمان های امروزی پویایی و پیچیدگی، ابهام و سنت گریزی است و دائما از محیط اطراف خود تأثیر میپذیرند و تغییر را به عنوان ضرورتی اجتناب ناپذیرمطلب دیگر :
پایان نامه بررسی تأثیر استقلال بانک مرکزی بر تورم و رشد اقتصادی در کشورهای منتخب - دانلود پایان نامه همه رشته ها - همه گرایش ها
پذیرفتهاند. پیش بینی تغییرات با دقت نسبتاً معقول با اشکال مواجه خواهد بود. در جهان امروز، تفکر نوآوری و کارآفرینی و استفاده از آن در سازمان ها امری اجتناب ناپذیر است. همان طور که تولد و مرگ سازمان ها به بینش، بصیرت و توانایی های مؤسسین بستگی دارد، رشد و بقای آنها نیز به عواملی نظیر توانایی، خلاقیّت و نوآوری منابع انسانی آنها وابسته است(راسخ،۱۳۸۶).
یادگیری و نوآوری برای سازمانهایی که در پی بقا و اثر بخشی هستند یک نیاز اساسی است و بسیاری از سازمانها شدیداً به دنبال روشها و رویکردهای نوآورانه و کارآفرینانه به منظور بهبود اثر بخشی و کارآمدی و انعطاف پذیری هستند. در همین راستا، کارآفرینی به سرعت در حال تبدیل شدن به یک سلاح انتخابی برای سازمانها به ویژه برای سازمانهای بزرگ است(حق شناس و همکاران،۳۲:۱۳۸۶).
شومپیتر کارآفرینی را نیروی محرکه اصلی در توسعه اقتصادی تلقی کرده و نقش آن را نوآوری یا «ایجاد ترکیب تازه مواد» دانست. کرزنر کارآفرینی را به معنای آگاهی از فرصتهای سودآور کشف نشده تعریف کرده است (هومن و همکاران،۲۶۸:۱۳۸۵).
کارآفرینی تلاشی برای ایجاد ذهنیت و مهارتهای کارآفرینانه و البته وارد ساختن این ویژگیها و ذهنیتها به درون فرهنگ و فعالیتهای سازمان است (استونرو همکاران،۱۹۹۵ به نقل از حق شناس و همکاران،۳۲ :۱۳۸۶ ).
کارآفرینی شیوه برانگیختن و سپس بهره گیری از افراد در درون یک سازمان می باشد، شیوهای که افراد فکر میکنند قادرند کارها را به طریقی متفاوت و بهتر انجام دهند. از طریق توسعه روحیه کارآفرینی در سازمانها میتوان بر موانع موجود بر سر راه انعطاف پذیری، رشد و نوآوری فائق آمد. پرورش افراد کارآفرین مستلزم فراهم آوردن بستری مناسب و ترویج روحیه کارآفرینی است(زارع و همکاران،۷۲:۱۳۸۶).
بطور کلی میتوان گفت ویژگیهای اصلی سازمانهای کارآفرین، این سازمانها را مجهز به قابلیتهایی میکند که ضمن ارتقای کارآمدی، قادر به بهره گیری بهتر از فرصتهای موجود و انطباق پذیری بیشتر با محیط پیرامونشان می شود (حقشناس و همکاران،۳۲:۱۳۸۶).
از جمله شاخصهای بسترمناسب برای توسعه کارآفرینی شامل سبک رهبری، کار تیمی، حمایت کافی مدیران از افراد خلاق و نوآور، سیستم پاداش و تشویق مناسب کارکنان خلاق و ریسک پذیر است بنابراین برای ترویج روحیه کارآفرینی باید شرایط مناسبی در درون سازمان وجود داشته باشد. (زارع و همکاران،۷۲:۱۳۸۶).
امروزه روشن شده است که اطلاعات و ارتباطات، دو قدرت مهم هستند. این دو، هم خود ارزش دارند و هم ارزش بهوجود میآورند. فردی که از بازارهای مختلف و قیمت اجناس در آن بازارها اطلاع داشته باشد و یا از گذشته و آینده بازار باخبر باشد، می تواند تصمیمات بهتری برای رسیدن به سود بیشتر بگیرد.
اطلاعات علاوه بر ارزش ذاتی، جنبه دیگری دارد که به دانش منتهی میشود و در مکانیزم تصمیم گیری و انجام بهتر آن اثر میگذارد. ارتباطات نیز مانند اطلاعات ارزشمند بوده و ارزش افزودهای متناسب با اندازه و نوع ارتباطات نصیب افراد می کند.