استاد رهنما دکتر حسن امیری استاد مشاور

تعارض در رابطه زناشویی   ۱۸

اختلاف و دلزدگی در رابطه زناشویی   ۱۸

رضایت از رابطه جنسی   ۲۰

رضایت از زندگی و رابطه زناشویی   ۲۰

تمایلات جنسی انسان  ۲۲

صمیمیت جنسی   ۲۳

صمیمیت در ازدواج   ۲۴

صمیمیت واقعی   ۲۷

صمیمیت و خود افشاسازی   ۲۸

مشکلات صمیمیت در مردان  ۲۹

مشکلات صمیمیت در زنان  ۳۰

تعاریف مختلف از رضایت شغلی   ۳۲

نظریه های مختلف در مورد رضایت شغلی   ۳۳

شاخص های رضایت شغلی   ۳۵

اهمیت رضایت شغلی   ۳۵

تلفیق زندگی کاری و خانوادگی   ۳۷

رابطه شخصیت متناسب با موفقیت شغلی   ۳۷

عوامل مؤثر در رضایت شغلی   ۳۸

غنی‌سازی شغلی   ۴۰

مفهوم سلامت روان  ۴۲

تاریخچه سلامت روان  ۴۳

جنبه های مختلف سلامت روان  ۴۵


مولفه های مثبت در سلامت روانی  ۴۹

سلامت روان از دیدگاه روان شناسان  ۴۹

ویژگیهای سلامت روان از دیدگاه سالیوان (۱۹۵۳) ۵۶

مدل های سلامت روان  ۶۴

الگوی سلامت روانی کامل  ۶۵

نشانه‌ها: ۷۰

دلایل مشکلات مربوط به سلامت روان  ۷۴

ب) پیشینه پژوهشی  ۷۸

.

 

 

چکیده :

پژوهش حاضر باهدف بررسی رابطه رضایتمندی زناشویی با رضایت شغلی وسلامت عمومی بین کارکنان بانک ملت صورت پذیرفت .

بدین منظور از بین پرسنل شاغل در بانک ملت تعداد ۱۳۲ نفر(۱۰۰نفر مردو۳۲نفر زن)به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب ومورد ارزیابی قرار گرفتند.ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه سلامت عمومی ۲۸ سوالی GHQ-28وپرسشنامه رضایت زناشویی انریچ وپرسشنامه رضایت شغلی هرزبرگ بود.

روش تحقیق مورد استفاده در این پزوهش ار نوع توصیفی _همبستگی بود. یافته های پژوهش حاضر نشان داد که بین رضایتمندی زناشویی با رضایت شغلی و سلامت عمومی رابطه معنا داری وجود دارد. همچنین یافته های دیگر بیانگر آن است که بین رضایتمندی زناشویی با رضایت شغلی رابطه معناداری وجود دارد و نیز نتایج موید این بود که بین سلامت عمومی با رضایت شغلی رابطه معناداری وجود دارد.مطلب دیگر :


نتیجه می گیریم سلامت عمومی رضایت زناشویی ورضایت شغلی در هم تاثیر گذارند وبرای داشتن رضایت زناشویی مولفه های سلامت ورضایت شغلی نیز باید در شرایط مساعدی باشند

طوری که اختلال روانی شانس برقراری روابط رضایت بخش را برای فرد کاهش میدهد.

بنابراین می توان گفت که شناخت هرچه بیشتررابطه کار و خانواده وسلامت روان می تواند به بالا بردن سطح رضایت شغلی و زناشویی کمک کند و از مشخصات یک سازمان سالم آن

است که سلامت جسمی و روانی کارکنان به همان اندازه مورد توجه و علاقه مدیریت سازمان قرار گیرد که تولید و بهره وری مورد نظر است هدایت و رهبری منابع انسانی و بکارگیری به موقع توانایی ها و استعدادهای افراد شاغل در نیل به اهداف سازمانی برای مدیران هر مجموعه از مسایل مهم مدیریتی به حساب می آید.

 

کلمات کلیدی:رضایت شغلی،رضایت زناشویی،سلامت روان

 

فصل یکم

 

کلیات پژوهش

 

 

 

مقدمه

سازمان جهانی بهداشت خانواده را به عنوان عامل اجتماعی اولیه در افزایش سلامت و بهزیستی معرفی کرده است(کمپبل[۱]،۲۰۰۸). پژوهش های مختلف نیز به این امر اشاره کرده اند که ازدواج موفق موجب می شود افراد شادتر، با نشاط تر وسالم تر زندگی کنند(دانلی[۲]، ۲۰۱۰). از این رو مطالعه رضایت زناشویی و ابعاد مختلف آن( از جمله روابط جنسی) به جهت تاثیری که بر بهداشت روانی افراد دارد، از اهمیت زیادی برخوردار است(افخمی عقدا، یزدانیان پوده، کمالی زارچ، رستگار، فلاحتی، دهقان و حکیمیان، ۱۳۹۲). به عبارتی وضعیت سلامت روان زوجین روی سازگاری زناشویی بر بسیاری از ابعاد زندگی فردی و اجتماعی انسان ها تاثیر گذار است. نتایج مطالعات مبین این نکته است که افراد متاهلی که زندگی شان پایدار است و از زندگی زناشویی خود رضایت کافی دارند، کمتر دچار بیماری افسردگی و مشکلات روان شناختی می شوند(ویت[۳]،۲۰۱۱؛ دمو[۴]، ۲۰۰۹).

از طرفی هرفردی به شغلش نوعی احساس رضایت دارد که زاییده عواملی نظیر: شرایط کار، نظام سازمانی شغل، روابط حاکم بر محیط کار و تاثیر عوامل فرهنگی می باشد لذا می توان نتیجه گرفت که رضایت شغلی احساسی روانی است که از عوامل اجتماعی نیز متاثر می باشد(شفیع آبادی،۱۳۸۶).

بررسی های مختلف در زمینه رضایت شغلی نشان می دهد که متغیرهای زیادی با رضایت شغلی مرتبط است که این متغیرها در چهار گروه قابل طبقه بندی است:۱-عوامل سازمانی ۲-عوامل محیطی۳-ماهیت کار ۴-عوامل فردی، همچنین عوامل موثر بر رضایت شغلی عبارتنداز: خاطر جمعی و آسایش در زندگی، شرایط مطلوب کار، احساس علاقه و وابستگی، رفتار از روی عدل و انصاف، احساس موفقیت در کار، تشخیص زحمات و خدمات انجام شده و قدرشناسی از کار، شرکت در تعیین خط مشی کار(حکیمی جوادی و نامداری،۱۳۸۸).

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد