۲-۴- کنسانتره پروتئین آب پنیر پوششی جهت حفظ کیفیت مواد غذایی ۱۳
۲-۴-۱- استفاده از پوشش خوراکی کنسانتره پروتئین آب پنیر جهت حفظ رطوبت مواد غذایی ۱۳
۲-۴-۲- استفاده از پوشش کنسانتره پروتئین آب پنیر در میوهها و سبزیها ۱۴
۲-۵- خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره گیاهان دارویی ۱۶
۲-۶- استفاده از کنسانتره پروتئین آب پنیر و عصاره گیاهان دارویی در پوشش خوراکی ۲۰
۳- مواد و روشها۳-۱- دستگاههای مورد استفاده. ۲۴
فهرست مطالبعنوان صفحه۳-۲- مواد و محلولهای شیمیایی ۲۵
۳-۳- مواد اولیه. ۲۵
۳-۳-۱- بادام زمینی ۲۵
۳-۳-۲- کنسانتره پروتئین آب پنیر. ۲۶
۳-۳-۳- مواد بسته بندی ۲۶
۳-۴- اندازهگیری ترکیبات شیمیایی بادام زمینی ۲۶
۳-۵- تهیه محلول کنسانتره پروتئین آب پنیر جهت پوششدهی ۲۶
۳-۶- اندازهگیری ترکیبات فنلی کل در عصاره مرزه. ۲۷
۳-۷- آمادهسازی عصاره مرزه. ۲۸
۳-۸- پوششدهی مغزهای بادام زمینی ۲۸
۳-۹- بستهبندی و نگهداری مغزهای بادام زمینی ۲۸
۳-۱۰- آزمونهای انجام شده بر روی مغز بادام زمینی ۲۹
۳-۱۰-۱- آزمونهای فیزیکی و شیمیایی ۲۹
۳-۱۰-۲- آزمون میکروبی ۳۳
۳-۱۰-۳-آزمون حسی ۳۳
۳-۱۱- آنالیز آماری ۳۴
۴- نتایج و بحث۴-۱- آزمونهای فیزیکی و شیمیایی ۳۶
۴-۱-۱- تعیین ترکیبات شیمیایی بادام زمینی ۳۶
۴-۱-۲- تعیین میزان کل ترکیبات فنلی موجود در عصاره مرزه. ۳۶
۴-۱-۳- تغییرات دما و رطوبت نسبی محیط طی مدت شش ماه نگهداری ۳۶
۴-۱-۴- رطوبت. ۳۷
فهرست مطالبعنوان صفحه۴-۱-۵- اندیس پراکسید ۳۹
۴-۱-۶- اندیس TBA. 41
۴-۱-۷- شاخص دی ان مزدوج ۴۳
۴-۲- آزمون میکروبی ۴۴
۴-۲-۱- بررسی نمونه شاهد و نمونه پوشش داده شده با کنسانتره پروتئین آب پنیر و بدون عصاره مرزه ۴۵
۴-۲-۲- اثرات افزودن عصاره مرزه بر رشد کپک و مخمر. ۴۶
۴-۳- ارزیابی حسی ۴۷

۴-۳-۱- بافت. ۴۷
۴-۳-۲- رنگ. ۴۸
۴-۳-۳- طعم ۴۸
۴-۳-۴- پذیرش کلی ۴۹
۴-۴- نتیجهگیری کلی ۵۰
۴-۵- پیشنهادات. ۵۱
۴-۵-۱- پیشنهادات پژوهشی ۵۱
۴-۵-۲- پیشنهادات اجرایی ۵۲
منابع. ۵۴
فهرست جدولهاعنوان صفحهجدول ۱-۱- وضعیت کشت بادام زمینی در استان گیلان. ۶
جدول ۱-۲- جدول محتوای چربی و مقداراسیدهای چرب در سه گونه معمول بادامزمینی. ۸
جدول ۲-۱- ترکیب شیمیایی اسانس روغنی مرزه تابستانه ۱۹
جدول ۳-۱- دستگاههای مورد استفاده ۲۴
جدول ۳-۲- مواد شیمیایی مصرفی ۲۵
جدول ۳-۳- جدول درجهبندی کیفی آزمون حسی. ۳۴
جدول ۴-۱- میانگین تغییرات دمایی در طی ۶ ماه نگهداری نمونههای بادامزمینی ۳۷
جدول ۴-۲- تغییرات درصد رطوبت نمونههای بادامزمینی و تجزیه و تحلیل آماری آنها ۳۷
مطلب دیگر :
خرید پایان نامه روانشناسی : نارضایتی بدنی و اختلال های خوردن
جدول ۴-۳- عدد پراکسید بادامزمینی پوشش داده شده با کنسانتره پروتئین آبپنیر در طی شش ماه نگهداری (بر حسب میلی اکیوالان پراکسید بر کیلوگرم روغن). ۴۰
جدول ۴-۴- میزان تغیرات اندیس TBA در طی ۶ ماه نگهداری نمونههای بادامزمینی. ۴۲
جدول ۴-۵- عدد دیان مزدوج (میکرومول بر گرم روغن) در طی ۶ ماه نگهداری نمونههای بادامزمینی در دمای اتاق ۴۴
جدول ۴-۶- میزان رشد کپک و مخمر در طول ۶ ماه نگهداری (log cfu/gr). 45
جدول ۴-۷- میانگین امتیاز بافت بادامزمینی در آزمون حسی. ۴۷
جدول ۴-۸- میانگین امتیاز رنگ بادامزمینی در آزمون حسی ۴۸
جدول ۴-۹- میانگین امتیاز طعم بادامزمینی در آزمون حسی ۴۹
جدول ۴-۱۰- میانگین امتیاز پذیرش کلی بادامزمینی در آزمون حسی. ۴۹
فهرست شکلها و نمودارهاعنوان صفحهنمودار ۳-۱- نمودار استاندارد جذب اسید گالیک در طول موج ۷۵۰ نانومتر (میلیگرم اسید گالیک در گرم نمونه) ۲۷
نمودار ۴-۲- تغییرات درصد رطوبت نمونههای بادام زمینی در طی ۶ ماه نگهداری ۶۴
نمودار ۴-۳- تغییرات عدد پراکسید نمونههای بادام زمینی در طی ۶ ماه نگهداری ۶۴
نمودار ۴-۴- میزان تغییرات اندیس TBA نمونههای بادام زمینی در طی ۶ ماه نگهداری ۶۵
نمودار ۴-۵- عدد دی ان مزدوج نمونههای بادام زمینی در طی ۶ ماه نگهداری ۶۵
نمودار ۴-۶- میزان رشد کپک و مخمر در نمونههای بادام زمینی در طول ۶ ماه نگهداری ۶۶
نمودار ۴-۷- میانگین امتیاز بافت نمونههای بادام زمینی در طی ۶ ماه نگهداری ۶۶
نمودار ۴-۸- میانگین امتیاز رنگ نمونههای بادام زمینی در طی ۶ ماه نگهداری ۶۷
نمودار ۴-۹- میانگین امتیاز طعم نمونههای بادام زمینی در طی ۶ ماه نگهداری ۶۷
نمودار ۴-۱۰- میانگین امتیاز پذیرش کلی نمونههای بادام زمینی در طی ۶ ماه نگهداری ۶
فصل اول
مقدمه و کلیات
۱-۱- مقدمهآلودگی ناشی از مواد بسته
بندی حاصل از مشتقات نفتی و مشکلات ناشی از روشهای مختلف دفع این نوع آلودگیها (مانند دفنکردن، سوزاندن و بازیافت آنها) موجب توجه روزافزون به بیوپلیمرها و بستهبندیهای زیستی شده است. بیوپلیمرها مواد زیستتخریبپذیر بوده و طی فرایند کمپوست به محصولات طبیعی مانند دیاکسیدکربن، آب، اتان و توده زیستی تبدیل میشوند. انواعی از بستهبندیهای زیستتخریبپذیر، قابلیت مصرف همراه با مواد غذایی پوشش داده شده را دارند. اینها بیشتر شامل فیلمها و پوششهای غذایی هستند (گیلبرت، ۱۹۸۶؛ کوک و همکاران، ۱۹۹۸). فیلمها و پوششهای خوراکی، نوعی از مواد بستهبندی محسوب میگردند که از مواد تجدیدپذیر، زیستسازگار و زیستتخریب پذیر تهیه میشوند. فیلمها و پوششهای خوراکی از یکسو نوعی از مواد بستهبندی و از سوی دیگر جزیی از ترکیبات مواد غذایی میباشند (کروچتا و مولدر، ۱۹۹۷). گرایش فزاینده جهانی در راستای استفاده از ترکیبات طبیعی به جای نگهدارندههای شیمیایی موجب مطالعات زیادی در قلمرو گیاهان دارویی و جستجوی انواع عصارهها و اسانسهای گیاهی شده است. یکی ازروش های کنترل میکروارگانیسمهای نامطلوب در مواد غذایی، افزودن ترکیبات ضد میکروبی مانند عصارههای روغنی گیاهی در پلیمرهایی مثل کنسانتره پروتئینی آبپنیر است که در واقع به عنوان حامل مواد ضدمیکروبی عمل مینماید. مغزهای خوراکی ممکن است در حین برداشت، حمل و نقل و فراوری دچار آلودگیهای قارچی شوند که در صورت وجود شرایط مناسب از نظر دما و رطوبت نسبی فعالیت آبی مغز افزایش یافته که خود منجر به رشد و گسترش قارچ و تولید متابولیتهای ثانویه از جمله مایکوتوکسینها میگردد. آفلاتوکسینها ترکیبات سمی از دسته مایکوتوکسینها هستندکه توسط قارچهایی مانند آسپرژیلوس فلاووس، آسپرژیلوس پارازیتیکوس و آسپرژیلوس نومییوس تولید میشوند و باعث بروز بیماریهای خطرناکی در انسان مانند سرطان کبد می شود. برای جلوگیری از رشد قارچ و تولید سم روشهای مختلفی ارائه شده است ولی یکی از روشهای موثر می تواند استفاده از بستهبندیهای بر پایه پوشش خوراکی و حاوی ترکیبات ضدمیکروبی برای نگهداری مغزها باشد (توکلیپور و همکاران، ۱۳۸۹).
۱-۲- کلیات