به ازاء غذا ، گروه چهارم پری بیوتیک به میزانgr∕kg ۵ به ازاء غذا، گروه پنجم پروبیوتیک mg∕kg ...

پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد

 

عنوان : بررسی مطالعه تاثیر پروبیوتیک تجاری باکتوسل و پری بیوتیک مانان بر رشد و سیستم ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی

چکیده
هدف از انجام این بررسی مطالعه تاثیر پروبیوتیک تجاری باکتوسل و پری بیوتیک مانان بر رشد و سیستم ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی بود. برای این منظور تعداد ۷۲۰ قطعه ماهی با وزن ۲ ± ۱۰ گرم از یکی از مزارع پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان ارومیه تهیه و به مدت ۷ روز با شرایط آزمایشگاهی سازگار شدند. پس از سازگاری، ماهیان به شش گروه هر کدام با سه تکرار بصورت تصادفی در ۱۸ حوضچه ۹۰ لیتری تقسیم و در طول مدت سازگاری و آزمایش با غذای تجاری FFT-1 و FFT-2 تغذیه شدند. ماهیان گروه اول به عنوان شاهد انتخاب و فقط با غذای تجاری تغذیه شدند در حالیکه ماهیان گروه­ دوم با پروبیوتیک به مقدار mg∕kg  ۱۰۰ به ازاء غذا، گروه سوم با پری بیوتیک به میزانgr∕kg  ۵/۲ به ازاء غذا ، گروه چهارم پری بیوتیک به میزانgr∕kg  ۵ به ازاء غذا، گروه پنجم پروبیوتیک mg∕kg 100 و پری بیوتیک gr∕kg 5/2 به ازاء غذا و گروه ششم پروبیوتیک mg∕kg 100 و پری بیوتیک gr∕kg 5 به ازاء غذا، مورد تغذیه قرار گرفتند. این مطالعه ۴۵ روز ادامه یافت و ماهیان کلیه تیمارها به مدت ۱۵ روز دیگر فقط غذای معمولی (شاهد)  را دریافت کردند. برای زیست سنجی و بررسی رشد، نمونه برداری در روز های صفر، ۱۵، ۳۰، ۴۵ و ۶۰ (۱۵ روز پس از قطع تغذیه با پروبیوتیک و پری بیوتیک) انجام شد. هنگام نمونه برداری، زیست سنجی[۱] و خونگیری ماهیان انجام گرفته و شاخص های رشد[۲]و تغذیه نظیر وزن[۳]، طول کل[۴]، ضریب تبدیل غذایی[۵]، کارایی غذایی[۶]، ضریب رشد ویژه[۷] و درصد افزایش وزن[۸] و همچنین فاکتورهای ایمنی شامل مقدار ایمونوگلبولین کل[۹]، فعالیت لیزوزیم[۱۰]و کمپلمان[۱۱] اندازه گیری گردید.
در این مطالعه در طی دوره سازش بصورت تصادفی تعداد ۱۰ قطعه ماهی و در طی تغذیه با پروبیوتیک و پری بیوتیک هر دو هفته یکبار و از هر تکرار دو قطعه ماهی بصورت تصادفی به منظور بررسی فلور باکتریایی غالب روده ماهیان انتخاب گردیدند.  پس از ۴۵ روز تعداد ۱۰ قطعه ماهی از هر تیمار انتخاب و به صورت داخل صفاقی با سویه بیماری­زای Yersinia ruckeri مواجه گشتند. همچنین به منظور ارزیابی مقاومت ماهیان در برابر استرس­های محیطی، ماهیان در معرض استرس دمایی ۲۰ و ۲۵ درجه سانتی گراد و کمبود اکسیژن قرار گرفتند.


نتایج زیست سنجی نشان داد که، در شاخص های رشد، تیمار های ۵ (پروبیوتیک ۱۰۰ میلی گرم و پری بیوتیک ۵/۲ گرم) و ۶ (پروبیوتیک ۱۰۰ میلی گرم و پری بیوتیک ۵ گرم)

مطلب دیگر :

پایان نامه رایگان درباره حوزه و دانشگاه، فرهنگ و تمدن، نهج البلاغه

 با تیمار شاهد تفاوت معنی داری را نشان دادند.

بررسی های ایمنی شناسی سرم ماهیان نشان داد که ماهیان گروه های ۵ و ۶  در مقایسه با گروه شاهد، فعالیت لیزوزیم، کمپلمان و میزان آنتی بادی کل بیشتری داشتند.
نتایج رویارویی با باکتری نشان داد که درصد بازماندگی در  تیمارهای  ۵ (پروبیوتیک ۱۰۰ میلی گرم و پری بیوتیک ۵/۲ گرم به ازاء هر یک کیلوگرم غذا) و ۶ (پروبیوتیک ۱۰۰ میلی گرم و پری بیوتیک ۵ گرم به ازاء هر یک کیلوگرم غذا) بیشتر بود.
همچنین ماهیان گروه های ۵ و ۶ که به ترتیب مقادیر (پروبیوتیک ۱۰۰ میلی گرم و پری بیوتیک ۵/۲ گرم به ازاء هر یک کیلوگرم غذا) و (پروبیوتیک ۱۰۰ میلی گرم و پری بیوتیک ۵ گرم به ازاء هر یک کیلوگرم غذا) را به همراه غذا دریافت کرده بودند در مواجه با استرس های محیطی درصد مقادیر بالاتری داششتند.
یافته های حاصل از این تحقیق نشان می دهد که استفاده همزمان از پروبیوتیک باکتوسل و پری بیوتیک مانان الیگوساکارید باعث بهبود رشد و  پاسخ های ایمنی در ماهی قزل آلای رنگین کمان می گردد.
 
فصل اول
مقدمه
(Introduction)
 
مقدمه
تامین نیازهای غذایی جامعه از ضروری ترین برنامه هایی است که باید به آن پرداخته شود. رشد روز افزون جمعیت به ویژه در کشورهای جهان سوم باعث می شود فقر غذایی و بحران دست یافتن به غذا به عنوان نیاز اولیه بشر تشدید شود. از طرفی، با بهبود وضعیت بهداشتی و کاهش مرگ و میر، متوسط طول عمر در دنیا ررو به فزونی است. پرورش ماهیان، سخت پوستان، نرم تنان و جلبک ها یکی از روش های تولید غذا می باشد که به سرعت در حال توسعه است. در سال­های اخیر آبزی پروری یکی از بخش­های موثر در تولید غذا بوده و از چندین دهه گذشته به سرعت به یک صنعت پویا و رو به رشد تبدیل شده است. ولی در کنار این رشد قابل توجه، همواره با مشکلاتی روبرو بوده که از جمله آن می­توان به تغییرات کیفیت آب، شیوع بیماری­ها و مشکلات تغذیه­ای اشاره کرد. رشد سریع، کارایی تغذیه، عملکرد رشد و افزایش مقاومت در برابر بیماری­ها از اهداف مهم صنعت آبزی پروری محسوب می­شود. ثابت شده که در برخی از اجزاء غذایی مورد تغذیه جانوران، فلور باکتریایی دستگاه گوارش نقش مهمی در کارآیی تغذیه و سلامتی میزبان بر عهده دارد. روش­های مختلفی در جهت

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد